Тематичен Интериор на Офис Сграда

[vc_row type=“5″ css=“.vc_custom_1463430977937{margin-bottom: 0px !important;}“][vc_column][vc_column_text]

Тематичен Интериор на Офис Сграда

[/vc_column_text][vc_separator align=“align_left“ style=“shadow“ border_width=“5″][rev_slider_vc alias=“mm-sofia“][info_list position=“top“ icon_color=“#1e73be“ font_size_icon=“24″ connector_color=“#ffffff“ css_info_list=“.vc_custom_1489664973696{margin-left: 10px !important;padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;}“][info_list_item list_title=“Локация:“ list_icon=“Defaults-map-marker“ title_font_color=“#1e73be“]

София, България

[/info_list_item][info_list_item list_title=“Дата на проекта:“ list_icon=“Defaults-calendar“ title_font_color=“#1e73be“]

м. април, 2016г.

[/info_list_item][info_list_item list_title=“Проект:“ list_icon=“Defaults-pencil“ title_font_color=“#1e73be“]

Проект и реализация © VA Studio

[/info_list_item][/info_list][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/3″][ultimate_info_table design_style=“design06″ color_scheme=“custom“ color_bg_main=“#ffffff“ color_txt_main=“#5b95d3″ color_bg_highlight=“#5b95d3″ package_heading=“Задачата“ icon_type=“selector“ icon=“Defaults-search“ icon_size=“20″ icon_color=“#5b95d3″ heading_font_color=“#ffffff“ heading_font_style=“font-weight:bold;“]

Функционално интериорно решение на 9-етажна сграда, която да помести голяма IT компания, както и неговото изпълнение. Заданието включваше:

  • обособяване на над 200 работни места
  • рецепция
  • 7 конферентни зали с различна големина
  • стая за интервюта
  • офиси за администрацията
  • aкадемия
  • голяма зона за почивка (лаундж)

Проектът също трябваше да предвиди резервни площи за увеличаване на бройката на работещите в бъдеще.

[/ultimate_info_table][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][ultimate_info_table design_style=“design06″ color_scheme=“custom“ color_bg_main=“#ffffff“ color_txt_main=“#5b95d3″ color_bg_highlight=“#5b95d3″ package_heading=“Предизвикателството“ icon_type=“selector“ icon=“Defaults-star-o“ icon_size=“20″ icon_color=“#5b95d3″ heading_font_color=“#ffffff“ heading_font_style=“font-weight:bold;“]

Основните предизвикателства бяха няколко

  • Съобразяване с богато озеленената архитектурната визия на новата сграда, което предполагаше включване на зеленината като елемент в интериорното решение;
  • Желанието на инвеститорите да използват наличните си мебели
  • Спецификата на работния процес – компютри с по два монитора и бюрата, разположени на групи, което предполага визуално много интензивна среда

[/ultimate_info_table][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/3″][ultimate_info_table design_style=“design06″ color_scheme=“custom“ color_bg_main=“#ffffff“ color_txt_main=“#5b95d3″ color_bg_highlight=“#5b95d3″ package_heading=“Нашият Подход“ icon_type=“selector“ icon=“Defaults-lightbulb-o“ icon_size=“20″ icon_color=“#5b95d3″ heading_font_color=“#ffffff“ heading_font_style=“font-weight:bold;“]

Базирахме подхода си към интериорното решение на две големи особености на задачата

  • много богатото озеленяване на сградата от една страна
  • уседналия начин на живот на програмистите от друга

С оглед на тези архитектурни дадености на сградата и специфика на работния процес на ползвателите, се опитахме да създадем дух на природна среда вътре в сградата така, че докато не гледат в мониторите си, работещите да се чувстват все едно са навън. Фактът, че разполагахме с 9-етажна сграда ни доведе до идеята да направим всеки етаж с тема на различна природна среда

[/ultimate_info_table][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=“custom“ align=“align_left“ border_width=“4″ accent_color=“#5b95d3″][vc_column_text]

Резултатът

[/vc_column_text][vc_separator align=“align_left“ border_width=“3″][vc_column_text]По желание на инвеститора последният етаж, обграден от тераси, се превърна в зоната за рекреация (лаундж), където служителите да могат да разпускат, да правят фирмените си партита, да играят на плейстейшън, джаги и др. Всички останали етажи, с изключение и на партерния, на който оформихме рецепция и кафене, получиха теми на различна природна среда: море, арктика, гора, планина, пустиня, река, поле. Решението ни бе да създадем най-вече усещане за съответната природна обстановка, като стремежът ни бе интериорът да не привлича твърде много погледа, за да не разсейва програмистите. В резултат получихме седем коренно различни и едновременно тематично обединени етажа, а цветовата диференциация спомага за ориентирането когато слезеш от асансьора и си забравил за кой етаж си тръгнал.[/vc_column_text][vc_separator align=“align_left“ style=“shadow“ border_width=“5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

Етаж Гора

[/vc_column_text][dt_before_after image_1=“15396″ image_2=“15395″][vc_column_text]

Eтаж Река

[/vc_column_text][dt_before_after image_1=“15402″ image_2=“15401″][vc_column_text]

Рецепция

[/vc_column_text][dt_before_after image_1=“15399″ image_2=“15400″][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

Етаж Пустиня

[/vc_column_text][dt_before_after image_1=“15405″ image_2=“15404″][vc_column_text]

Етаж Арктика

[/vc_column_text][dt_before_after image_1=“15146″ image_2=“15145″][vc_column_text]

Лаундж

[/vc_column_text][dt_before_after image_1=“15398″ image_2=“15397″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

← Проект/ Реализация →

[/vc_column_text][vc_separator align=“align_left“ style=“shadow“ border_width=“5″][vc_empty_space][/vc_column][vc_column][vc_facebook][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Последни коментари